Featured Image

Samarbeide med en arkitekt

Å engasjere noen til å designe din mest verdifulle eiendel kan være i overkant spennende, og for noen kan kjøp av arkitekttjenester virke komplisert. Derfor synes vi det er en viktig del av vår jobb å hjelpe deg gjennom denne prosessen. Arkitekten er din profesjonelle partner når vanskelige avgjørelser skal tas.

Før du tar kontakt med en arkitekt
Før du kontakter en arkitekt, lag en kort beskrivelse av prosjektet ditt. Dette blir smørbrød-listen din. Fokuser på hva du ønsker å oppnå, og forsøk å se forbi det pragmatiske, som antall rom og størrelser.

Du bør også prøve å lage et budsjett. Det vil hjelpe deg senere, når du skal diskutere kostnader med arkitekten.

Trenger du virkelig en arkitekt
I et byggeprosjekt er arkitekten din eneste rådgiver uten noen økonomiske incentiver til å fremme spesifikke løsninger. Mens håndverkere ofte har en stor del av sin fortjeneste knyttet til salg av materialer, og tjener mer penger jo større du bygger, fokuserer arkitekten primært på kvaliteten. Arkitekten ivaretar dine interesser i prosjektet.

Hva gjør en arkitekt
En god arkitekt begynner med å stille spørsmål, lytte og forstå hva du prøver å oppnå. Sammen med deg vil de utvikle en prosjektbeskrivelse. Det er avgjørende at dere blir enige om denne før arbeidskontrakter inngås.

Som kreativ lytter bruker vi mye tid på å involvere deg i utviklingen av prosjektet, slik at du er trygg på valg og stolt av sluttresultatet.

Videre lesning

Artikler:

Kom i gang:

For å hjelpe våre kunder har vi laget en guide som gir deg kunnskapen du trenger for bedre å samarbeide med en arkitekt og håndtere et byggeprosjekt.

Last ned Kom i gang-guide.

Kontakt

Personlig Arkitektur AS
Undheimsvegen 468
4342 Undheim

E-post: post@personligarkitektur.no
Telefon: 980 929 74