Alle som bryr seg nok kan skape et hus av stor verdi. Med nok omtanke blir det bra! Du tar din livshistorie og baggasje, blander det sammen med dine drømmer, og skaper et sted som er unikt for deg. Ingen yrkestittel behøves for det. 

Jeg skriver ikke dette for å undergrave verdien av ekspertise, for kunnskap er viktig for å ta gode valg. Hvis du interesserer deg for rødvin, dør hengsler eller skinnsko så vil du raskt opparbeide deg en god forståelse og være i stand til å skille det ekte fra det falske, det eksepsjonelle fra det vanlige. Da har du ikke noe behov for å bli fortalt om din smak er god eller ikke. Du har blitt en ekspert ved at du involverer og bryr deg. For de tema som du ikke bryr deg særlig om er det derimot sannsynlig at du vil være noe begrenset.

Som arkitekt bryr jeg meg svært mye om de hus og steder vi mennesker skaper. Bryr du deg ikke om hus er det nok mer riktig for deg å finne et ferdig kataloghus eller en leilighet. Bryr du deg derimot om hus kan du og arkitekten sammen skape et hjem av eksepsjonell verdi, både for deg og omgivelsene.