Navigasjon
Ombygging | Frøya
 
2017

Ombygging av gammelt trehus fra 1950

Småbarnsfamilie som har kjøpt en liten og slitt enebolig, men med ønsker om å kunne bo i huset når barn blir større.

Landskapet rundt er særdeles karrig og forblåst ute på en øy i havgapet. Huset ligger allikevel litt lunt til i et søkk i landskapet og med utsikt til sjø. Romslig tomt og gode solforhold, men litt eksponert for innsyn fra øyas hovedvei.

 

Ombygging av trehus på Frøya
Ombygging av trehus på Frøya
Ombygging av trehus på Frøya

Fargepalett

Ombygging | Frøya
 
2017

Løsning

Det eksisterende huset hadde svært lav takhøyde. Derfor ble det besluttet at øverste etasje skulle rives. I tillegg var det ønskelig å utvide kjøkken og spiseplass for å gi plass til et  familieliv orientert rundt spisebordet.

Ettersom tomten er svært eksponert for vind ble organisering av hus, bod, garasje og tilbygg gjort slik at de tilsammen skjermer og bidrar til et lunere tun. I tillegg fikk huset et kraftig takutstikk på inngangsside. Dette for å ha et overdekket utendørsareal til å f.eks. fikse sykkelen eller drypptørke skitne regnklær, men under ett beskyttende tak.

Det eksisterende huset hadde svært lav takhøyde. Derfor ble det besluttet at øverste etasje skulle rives. I tillegg var det ønskelig å utvide kjøkken og spiseplass for å gi plass til et  familieliv orientert rundt spisebordet.

Ettersom tomten er svært eksponert for vind ble organisering av hus, bod, garasje og tilbygg gjort slik at de tilsammen skjermer og bidrar til et lunere tun. I tillegg fikk huset et kraftig takutstikk på inngangsside. Dette for å ha et overdekket utendørsareal til å f.eks. fikse sykkelen eller drypptørke skitne regnklær, men under ett beskyttende tak.

Ombygging av trehus på Frøya