Enebolig i bratt terreng
Enebolig i bratt terreng
Enebolig i bratt terreng
Enebolig i bratt terreng
Enebolig i bratt terreng

ENEBOLIG I BRATT TERRENG

Enebolig | Asker kommune
Under bygging

I en bratt østvendt skråning har familien på fire lyst til å bo. Tomten ligger mellom to tjern og er omgitt av gamle trær og villniss. Her finner vi også utrydningstruede salamandere, rådyr og et rikt dyreliv tett på storbyen. Det er et frodig og innholdsrikt sted som inviterer til lek og utforskning: et sted hvor naturen kommer tett innpå hverdagslivet.

Modell til enebolig i bratt terreng

En av mange tidlige skissemodeller. Dette alternativet ble valgt som prinsipp for videre utvikling.

Tidlig i prosessen bestemt vi at bolig og garasje skulle bygges som to uavhengige bygg. I et bratt landskap er det ofte enklere å tilpasse to mindre bygg, enn ett stort hus som inneholder både garasje og bolig. En separat garasje vil også gi oss nødvendig fleksibilitet i forhold til kommunale parkeringskrav som kommer i fremtiden.

Tomten før huset bygges

Tomten er et yndet tilholdssted for salamandere og det var nødvendig med grundig kartlegging av de økologiske forhold før byggetillatesle ble gitt.

Boligen har kjøkken, spiseplass og stue øverst. Her får familien panoramautsikt over vannet og samtidig fuglelivet i trekronene. Fra kjøkken i sør kan de gå rett ut på terreng. I etasjen under, det som vil bli husets rolige sone, er soverom og bad plassert. Her kan de gå direkte ut til tomtens nedre del og følge stien videre til tjernet.