Enebolig i massivtre
Enebolig i massivtre
Enebolig i massivtre
Enebolig i massivtre
Enebolig i massivtre
Enebolig i massivtre
Enebolig i massivtre

Sommerfuglhuset

Kongsberg kommune
Byggeblogg: @sommerfuglhuset

Tomten ligger noen kilometer fra Kongsberg sentrum. Terrenget gir ved første øyekast inntrykk av å være bratt og utfordrende. Før familien bestemte seg for å kjøpe tomten, utførte vi derfor noen enkle landskapsanalyser for å avdekke fordeler og ulemper. Analysene viste at tomten tilbyr både panoramautsikt og private uteområder, ettertraktede kvaliteter i et byggefelt hvor hus står tett.

På grunn av tomtenes avlange form ble det valgt å bygge to separate bygg: bolig og garasje. Garasjen plasseres på samme nivå som gaten og fungerer da også som støttemur for boligen ovenfor. 

Det største bygningsvolumet, bolig-delen, følger terrengets høydekoter. Det reduserer terrenginngrep og sprengningsarbeider.

Boligen er i tillegg oppført som en massivtrekonstruksjon og har en grunnmur i kjerneisolert betong. Både massivtre og betong forblir ubehandlet og er synlige overflater i store deler av interiøret. Utvendig er boligen kledd med saktevoksende gran fra Grån. Vindu er levert av Førre Trevare i oljet Accoya.

Oversikt

Arbeider:

Artikler:

Intervju:

Kom i gang-guide

Kontakt

Personlig Arkitektur AS
Undheimsvegen 468
4342 Undheim

E-post: post@personligarkitektur.no
Telefon: 980 929 74