Hytte til én mann
Hytte til én mann
Hytte til én mann

HYTTE FOR ÈN MANN

Hytte | Kvam kommune
På skissestadiet

Langs fylkesvei syv ligger et sted som heter Øystese. Navnet kommer fra gammelnorsk og betyr «det hellige stedet for gudstilbedelse». På en naturlig hylle i fjellet, høyt hevet over Hardangerfjorden, ligger tre graver fra tidlig vikingtid. Bare hvis du er lokalkjent finner du stedet.

For en enslig mann, som vil ha et sted for seg selv, er dette en ideell plass. Men han ønsker ikke å være alene hele tiden. Hytten må kunne huse både venner og familie som har lyst å bo der en periode.

Fra parkeringsplassen følger du stien nedover og går ut mot fjorden. Etter hundre meter kommer du først til skrivestuen. Den står der for seg selv og ønsker deg velkommen til stedet. Samtidig er skrivestuen et bygg hvor du kan sette fra deg sykkelen eller hvor de minste barnebarna kan overnatte (hvis de er modige nok).

Går du forbi både skrivestuen, vannspeilet og epletreet, kommer du frem til hytten. Føst nå ser du de tre gravhaugene, helt ytterst på kanten og med orkesterplass over Hardangerfjorden.

Hytten ligger så nært gravhaugene som er tillatt. De rom som ligger nærmest er kjøkken, spiseplass og stue. I etasjen over, hevet over gravhaugene og med panoramautsikt, er soverom, arbeidsplass og bad.

Fra sjø er tomten skjult og boligen vil være nesten usynlig.