Ombygging-av-eneboloig-2
Ombygging-av-eneboloig-4
Skissemodell for ombygging av gammelt trehus
Skissemodell for ombygging av gammelt trehus
Skissemodell for ombygging av gammelt trehus
Skissemodell for ombygging av gammelt trehus

Ombygging av gammelt trehus

Vestby kommune

Når du kjøper en hundre år gammel bolig, og tidligere eiere har neglisjert vedlikeholdet, er boligen overmoden for oppussing. Likevel, det er sjelden nødvendig å rive alt, da mye av det som ble bygd forrige århundre fortsatt er i god stand. Hvis man kan akseptere noen skjevheter, utgjør mange eldre bygninger et godt utgangspunkt.

Boligen kjennetegnes av lav takhøyde og små rom. Det er vanskelig å se for seg hvordan en moderne familie med to barn kan trives over lengre tid her: Huset er kompakt mens barna er små, og det vil definitivt føles trangt når barna blir eldre. Samtidig har boligen sine kvaliteter, og familien har ikke lyst til å rive alt.

Flere alternativer blir vurdert, men til slutt bestemmer vi oss for å fjerne det gamle loftet. Reguleringsbestemmelsene tillater en utvidelse av boligen i høyden, noe som gir mulighet for en ny etasje med god takhøyde.  Både soverom og bad flyttes opp i påbygget, noe som frigjør plass i de andre etasjene og gjør det mulig å utvide kjøkken, stue og spiseplass.

Utvidelsen bidrar også til å gi huset et nytt visuelt uttrykk. I kombinasjon med nye vindu, isolering av yttervegger og ny kledning, fremstår huset nå som en moderne bolig for en moderne familie.

(function($) { $('a[href="https://www.personligarkitektur.no/prosjekter/nese"]').removeAttr('href'); })(jQuery);