Tilbygg til hytte
Tilbygg til hytte på Holmane
Tilbygg til hytte på Holmane

Tilbygg til hytte på Sirevåg

Hå kommune

Familien eier en sommerhytte på Holmane, like utenfor Sirevåg. Den har en grunnflate på omtrent 80 , men de siste årene er familien blitt større. Barna er eldre, de tar med seg kjærester på besøk, og det er behov for både flere sengeplasser, et mer praktisk kjøkken og større bad.

Den eksisterende hytten
For å oppnå bedre og en mer funksjonell planløsning, flytter vi noen vegger innvendig. I tillegg etterisolerer vi både yttervegger og tak slik at hytten kan brukes om vinteren. Det monteres nye vindu som utnytter utsikten bedre. De vindu som vender mot uteplass føres helt ned til gulvnivå slik at overgangen mellom ute og inne viskes ut.

Tilbygget
Ved å utvide takflaten, og sømløst binde sammen tilbygg og  hytte, fremstår bygget helhetlig også etter ombygging. 

Tilbygget inneholder to soverom med totalt fire sengeplaser, ett mini-bad, tekjøkken og spiseplass. Det kan brukes av én familie og være uavhengig av de som bruker hovedhytten. Begge familier får litt privatliv under samme tak.

Mellom hytte og tilbygg lager vi en uteplass som er stor nok til et lite spisebord. Den er under tak og godt egnet til både vinterlagring av møbler og til å tørke våte klær.