Renovering av Block Watne hus

En familie på to, mor og datter, har kjøpt et lite syttitallshus fra Block Watne. Forrige eier har forsømt vedlikehold, og huset er overmodent for en grundig oppussing.

De ønsker et funksjonelt og moderne hjem. Det blir tidlig klart at mindre justeringer ikke vil tilfredsstille familiens ønsker og behov. Derfor beslutter vi sammen å:

  •  Etterisolere tak og vegger
  • Skifte ut alt elektrisk og røropplegg
  • Bytte vinduer

En ren teknisk oppgradering strekker imidlertid ikke til.

Familien ønsker større soverom, to gode bad, og en åpen planløsning med et romsligere kjøkken. Datteren, snart tenåring, ønsker seg en kjellerstue for besøk av venner.

Husets hovedetasje ligger, som ved mange kataloghus, på en høy grunnmur. Dette er uheldig for koblingen mellom stue og hage, mellom innendørs og utendørs. Vi løser dette ved å åpne fasaden med to store glassfelt og en bred trapp som fører ned til hagen.

Inngangspartiet, hvor det tidligere stod biler og avfallsdunker, flyttes til et annet område på tomten. Her bygges det en carport og en smal bod som skjermer mot naboen og samtidig gir et tiltrengt rom til oppbevaring. Dette åpner opp for muligheten til å anlegge en liten hage ved inngangen.

Huset kles med saktevokst gran fra Grån.

Renovering av Block Watne hus
Ombygging av Block Watne
Visualisering-9-of-9
Ombygging av kataloghus