Hytte på Bersagel
Hytte plan
Ombygging av hytte
Ombygging av hytte

Renovering av hytte

Sandnes kommune

Den eksisterende hytten utnytter ikke det omkringliggende landskapet optimalt og er plassert feil på tomten. Riktignok står bygget på et nes med spetakulær utsikt over Gandsfjorden, men vinduer er små og mot feil himmelretning. I tillegg er hytten uisolert.

De nye eierne ønsker seg en hytte som de kan benytte hele året, få bedre kontakt med landskapet, og flere sengeplasser til venner og familie. Fordi hytten ligger i et landskapsvernområde (LNF) er det ikke mulig å bygge nytt, men vi kan renovere innenfor det eksisterende fotavtrykket.

Hytten rives ned til det bare er konstruksjonen som står igjen. Deretter bygger vi den opp hytten på nytt med ny planløsning (med 12 nye sengeplasser), bedre utsikt og mer dagslys. Yttervegger etterisoleres og kles med en moderne og egnet kledning.

Vi utvider også taket over terrassen. Da fremheves geometrien i takfomen og hytten får et mer presist uttrykk. Samtidig blir uteplassen overdekket og mer anvendelig for bruk året rundt. Den gamle hytten er bygget om og tilpassset et moderne familieliv.