Ombygging-av-kataloghus-3
EmptyName-3-2
Ombygging av kataloghus
EmptyName-2-2

Krypfredløs

Sandnes kommune

Ekteparet har nylig arvet et hus plassert på en fjelltopp. Området er dominert av gamle villaer og veletablerte hager. Det eksisterende huset, barndomshjemmet til en av eierne, er overmodent for modernisering.

De nye eierne har klare ønsker: Huset skal tilrettelegges for bruk med rullestol og kreve minimalt med vedlikehold. Planen omfatter en totalrenovering med etterisolering, utskifting av vinduer, samt oppdatering av rør og elektrisk anlegg.

Men, tekniske oppgraderinger alene er ikke nok. Sekstitallets kataloghusdesign tilhører en annen generasjon med andre behov. De nye eierne ønsker en bolig som bedre utnytter tomtens potensial og med en mer funksjonell planløsning.

Vi bestemmer oss derfor tidlig i prosessen for at alle innvendige vegger rives: vi tar tak i byggets struktur og rister «ryggmargen» godt. Mindre justeringer og flikking gir ikke et godt sluttresultat.

En særskilt utfordring i prosjektet er å tilrettelegge parkeringsområdet til en stor personbil, spesielt fordi denne må kunne snu på egen tomt. Hovedetasjen må også inkludere soverom og bad, tilpasset bruk med rullestol. I kjelleren lages det rom for familiebesøk og barnebarn, samt en hybel for utleie.

For å redusere vedlikeholdet utføres de utvendige fasadene i grå murpuss, som harmonerer med nakne fjellpartier på tomten og eksisterende steinmurer. Fasaden inneholder også partier i oljet eik.

Oversikt

Arbeider:

Artikler:

Intervju:

Kom i gang-guide

Kontakt

Personlig Arkitektur AS
Undheimsvegen 468
4342 Undheim

E-post: post@personligarkitektur.no
Telefon: 980 929 74