Vinkelhus i skrått terreng

Kommunen har etablert et nytt byggefelt like utenfor Kongsvinger sentrum. For å komme dit kjører du først igjennom en tett furuskog, men etter hvert åpner landskapet seg opp med en innsjø. Småbarnsfamilien har kjøpt en tomt i en vestvendt skråning, en kort spasertur fra vannet.

I dette boligområdet, omgitt av naboer på alle kanter, blir avstanden til nærmeste nabo viktig for privatlivet. Gjennomtenkt plassering av vindu og beplatning er virkemidler man har til rådighet for å skjerme mot innsyn og verne om privatlivet når man er utendørs. Familien har også kjøpt nabotomten som en ytterligere buffer mot nabobebyggelse.

For å beskytte inngangsparti og tun mot innsyn, har vi designet boligen i en L-form. Et større område beplantet med frukttrær utvider denne formen til et U-formet tun som verner mot innsyn og vind.

Boligen bruker hovedsaklig vedlikeholdsfrie materialer. Ytterveggene kler vi med båndtekking og eikespiler, mens taket får sedum. Bruken av sedum på taket gir mange fordeler. Viktigst er kanskje takets evne til å fungere som habitat for insekter og kapasitet til å fange opp luftforurensning.

Visualisering-1-of-8
Visualisering-4-of-8
Enebolig i skrått terreng
Enebolig i skrått terreng
Enebolig i skrått terreng
Enebolig i skrått terreng