Alle er nybegynnere når de skal bygge hus!

Det sies at et godt hus krever en god byggherre. Dette er en blogg for dere som vurderer å bygge drømmehuset sammen med en arkitekt.

Bli en bedre byggherre.

Finn arkitekten


Å bygge, om det er lite eller stort, er en prosess med mange følelser og forventninger. Hvis sluttresultatet skal bli virkelig bra, i motsetning til middelmådig, må du og arkitekten dra i samme retning.

Hvordan finne arkitekt?
Er arkitektkontoret godkjent?
 


Det er ditt ansvar som kunde å velge den arkitekten du mener passer dine preferanser best, men ikke alle arkitektkontorer er egnet til å påta seg så personlige oppdrag som en privat enebolig eller ombygging.

Småhusregisteret

Kontakt arkitekten

Når du kontakter arkitekten første gang vil det bli en mer fruktbar samtale hvis du først sender en epost med noen få bilder av huset, tomtens adresse og en kort beskrivelse av hva du ønsker.

Å bestille arkitekttjenster er komplisert, men det hjelper å ha tenkt igjennom noen grunnleggende momenter først.

Spørreskjema: Behov og ønsker

Hvilke ressurser har du?

Personlig er jeg stor tilhenger av å benytte det man allerede har. Det være seg materiell eller ressurspersoner i omgangskretsen.Kanskje har du en palle med skifer som aldri ble brukt? Finnes det et sagbruk i nærheten?

Befaring med arkitekten

Dere vil bli trygg på arkitekten.
Arkitekten ønsker å bli kjent med dere.

Befaring med arkitekt

Kontrakt med arkitekten

Som bestiller av arkitekttjenester bør du inngå en kontrakt som tar utgangspunkt i Norsk Standard.

Kontraktforslag (NS8401)

Einar Wahlstrøm

  Copyright 2020
  Alle bilder og tekst på wahlstroem.no er tatt eller skrevet av Einar Wahlstrøm. Innholdet på denne bloggen er personlige meninger.

  Hei, jeg er Einar.

  I denne bloggen ønsker jeg å formidle mine erfaringer og kunnskap om den delen av byggebransjen som du som privatperson møter når du skal å bygge. Bloggen skal være et realt forsøk på å gi mest mulig konkrete råd slik at du sammen med arkitekten kan bli et velfungerende to-spann og sammen skape noe med merverdi.

  "Death by a thousand cuts" sies det og beskriver prosessen om ideen som opprinnelig var svært god, men som ender opp svært dårlig på grunn av de tusenvis av nærmest usynlige feilsteg underveis. Mitt håp er at denne bloggen skal bidra til at du tar færre dårlige valg og blir en mer bevisst byggherre.

  Jeg har ingen ambisjoner om å skulle tjene penger på denne bloggen, men jeg føler det er riktig av meg å opplyse om at jeg til vanlig driver et lite arkitektkontor og har jobbet mange år i byggebransjen. I min første jobb var jeg 13 år og jobbet en hel sommer som stillasmontør og maler sammen med bestefar. Deretter flere år som håndlanger og murer, noen år som tømrer, og nå de siste 15 år som praktiserende sivilarkitekt med eget arkitektkontor.

  Denne kulturelle reisen har gitt meg et bredere perspektiv på byggebransjen. På den ene siden håndverket, manuelt arbeid og det fysiske slitet. På den andre siden teknologi, materialkunnskap og idéprosess. Jeg velger å tro at dette er en fordel.